Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирани 100

...
Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха недекларирани 100
Коментари Харесай

Откриха недекларирана валута за близо 235 000 лева в камион на Капитан Андреево

Митнически чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт  " Капитан Андреево " откриха недекларирани 100 010 английски паунда под седалка на товарен автомобил, оповестиха от районния пресцентър на Агенция " Митници " в Свиленград и от прокуратурата. 

Валутата с левова равноценност 234 358 лв. е открита при инспекция на камион с непозната регистрация към 20:30 часа на 24 февруари на изходящо трасе от България на пункта. Превозното средство е пътувало без товар от Англия за Турция.



В зоната за митнически надзор водачът - турски жител е оповестил, че няма нищо за обявление. При последвалата инспекция митническите чиновници намират увити в тениска в празнина под пасажерската седалка в кабината на камиона 13 пакета, опаковани с мрачно фолио. Установено е, че всеки от пакетите съдържа по 5 пачки английски паунда в купюри по 10 и 20 лири.



Контрабандно пренасяните парични средства са конфискувани. По случая е формирано бързо произвеждане. Предполагаемият причинител, турският жител Е.А. (39 г.), е притеглен като обвинен по бързо произвеждане, прецизираха от държавното обвиняване. Взета му е мярка за неотклонение " гаранция " в размер на 5000 лв., а следствието продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР